Vilka fönster bör man köpa?

Plastfönster eller träfönster? För de senaste åren har tendens har blivit märkbar: Fastighetsägare är mer benägna att välja plastfönster. Dessa produkter är ganska populära, även mer än traditionella träfönster. Träfönster har många fördelar som det naturliga materialets skönhet, men också nackdelar som underhåll. Också plastfönster har sina fördelar och nackdelar. De är ganska hållbara och funktionella men inte så vackra.

fönster

I så fall vilka bör man välja? För att välja den bästa bör man kolla fördelarna och nackdelarna för båda, då är det lättare att välja vilken typ av fönster som är perfekt för oss. Träfönster uppfattas säkerligen som exklusiva och stiliga. På grund av detta utgör de bara 15% av alla fönster på marknaden. Det kan vara en fördel, eftersom det är lättare att välja en intressant modell, å andra sidan kan det anses som en nackdel – träfönster är dyrare.

pvc fönster

De har väldigt bra parametrar det vill säga de är täta gör hem värmare och minskar buller. De förvrängas inte på grund av den limmade konstruktionen av profildelen. Dessutom kännetecknas de av styvhet och är underbara för stora glasytor. De kan ha någon form som helst och vara utrustade med inbrottsskydd. Det är bra information för alla som vill bättre säkra sitt hus. De kan målas eller lackeras och de fortfarande ska ha sina karakteristiska träkorn synliga. Träfönster tillverkas under en kompicerad tillverkningsprocess men tack vare detta blir de bättre utförda.

pvc fönster

De passar väldigt bra till vare inredning eftersom de ger trevlig, mysig stämning. Om man marker sprickor eller skador bör man inte oroa sig – de är lätta att ta bort. En nackdel med träfönster kan vara det att de kräver underhåll. Dessutom bör de har ytterligare skydd i rum med hög luftfuktighet. Plastfönster – som det var sagt tidigare – är en av de mest populära idag. Statistiker visar att att de utgör även 38% av alla fönster på marknaden.

pvc fönster

De är ganska stadiga produkter på grund av använda profilkonstruktionen. De förstärkas med stålprofiler. De visar bra motstånd mot vatten såväl som kemiska ämnen. Vanligtis är de vita men de förekommer också med färgade eller träliknande folier. Det är inget problem att tillverka i vad som helst storlek. De är vädligt lätta på grund av konstruktion som består av kammare. De kan också utrustas med inbrottsskydd funktion.

pvc fönster

Skötsel av sådana fönster kräver inte mycket arbete. Det räcker att regelbundet tvätta dem. Dessutom gulnar de vita profilerna inte så de ser nya ut för många år. Plastfönster är ganska billiga så många har råd att köpa dem. Å andra sidan, om plastfönster blir skadat så kan det inte repareras. Då måste man köpa ett nytt fönster. Andra nackdelar som kan nämnas är att takfönster kan ha bara rektangulära former. Som man kan se både plastfönster och träfönster har sina fördelar och nackdelar. Det beror på oss och våra behov vad som är viktigts och vad vi ska välja.