Mycket sol och varmt i vattnet längs kusten

Polska meteoroleoger försäkrar att semester i Polen blir garanterat ett bra val. Det blir mycket sol och varmt i vattnet längs den 50-mils långa polska kusten. De turisterna som blev tvungna att valja bort stränderna i Egipten eller Tunisien har istället fått en chans att upptäcka fina stränder i Sopot eller Leba – och här risken att frysa blir minimal.

Juni

Efter ostadigt maj kommer Polen att uppleva en värmebölja i början på juni. Juni månad blir solig och het med temperaturer mellan 25 och 30 grader. Åska väntas på många håll, men det kommer inte att regna mycket.

Juli

Början av juli blir stabil med temperaturer mellan 25 och 27 grader. Det kommer inte att regna mycket. I slutet av juli kommer temperaturen tidvis att minska.

Augusti

En värmebölja till dyker upp i början av augusti. Höga temperaturer över 30 grader ska vara fram till mitten på månaden.Vädernissar från polsk tv försäkrar dock att “sommaren inte kommer att falla i glömska”. Under de två sista veckorna i augusti kommer temperaturen att gå gradvis ner till 15 – 20 grader.