Finaste simbassänger i norra Polen

Simbassänger lockar många hotellgäster. Man ställer verkligen höga krav när det gäller turisttjänster i Polen, därför polska hotell och spaanläggningar försöker (utsatta för en stark konkurrens) att bygga finare swimmingpool eller åtminstone skapa en annorlunda atmosfär. Kolla några av de finare simbassänger i norra Polen.

Hotell Rozany Gaj (Rosengården) i Gdynia

Hotellet byggdes 1929 i en prominent stadsdel – Kamienna Gora – på en klint mitt mellan stadens centrum och havet. Många rum har en härig vy över Gdanskbukten. I sikte får man även se Helhalvön. Relaxavdelningen med en avlång simbassäng, jacuzzi och bastu finns på första våningen.

Hotell Rozany Gaj

Mera Spa Hotell i Sopot

Högst uppe på hotellets tak – ganska oväntat – och med havsutsikt. Skrämmande nåra väggkanten. Det är simbassängens läge i hotell Mera Spa. Däruppe finns det mycket plats för vilostolar och en bar med läsk eller kaffe.

Mera Spa Hotel i Sopot

Mera Spa i Sopot

 

 

Hotel Bryza i Jurata

Spa och hälsohotell på Helhalvön. Ligger direkt på en lång sandstrand. Lyxigt, bekvämt, stämningsfullt.

Bryza

 

 

Hotell Haffner i Sopot

Ett av mest populära hotell i Sopot. I gångavstånd till stranden eller gågatan Monte Cassino. Ett stort utbud av spabehandlingar.

Hotell Haffner

Hotell Haffner

 

Hotell Hilton i Gdansk

Mitt i historiska stadskärnan på en plats där Tyska Ordens munkar reste sitt slott under medeltider. En härlig vy över floden Motlawa och gamla hamnen. Relaxavdelningen finns på hotellets tak.

Hotell Hilton

 

Hotel Meridian i Chalupy

Ett hotell på Helhalvön i en liten fiskeby Chalupy

Meridian